Naši školu dne 23.4. přijela navštívit česká spisovatelka, herečka a zpěvačka Marka Míková. Spousta z nás si ji pamatuje jako princeznu z pohádky Jak se budí princezny, ale už ne všichni vědí, že napsala kolem 20 knih, zejména pro děti a dospívající.

A právě povídání o její knižní tvorbě bylo pro dvě třídy z našeho 2. stupně náplní dvou vyučovacích hodin. Byť beseda byla pro jednu osmou a šestou třídu, to své si tam našel každý. Osmáky nejvíce zaujalo její vyprávění o životě a cestě k herectví, psaní a vlastní kapele. Šesťáky zase zaujalo loutkové divadlo, které si pro nás Marka přichystala na demonstraci své nejnovější knihy Kabát a kabelka, která v roce 2022 získala cenu Magnesia Litera.

Ke konci besedy jsme se měli prostor se jí na cokoliv zeptat, no a asi vás to ani nepřekvapí, vzhledem k zajímavému životu Marky Míkové jsme s otázkami doopravdy nebyli na štíru.
Tímto bych za obě třídy moc ráda poděkovala Marce Míkové, že si našla čas na menší výlet do Českých Budějovic do ZŠ Dukelská, aby svou tvorbou mohla inspirovat mladé lidi. Děkujeme Marko!